diumenge, 15 de febrer del 2009

Vista des del riurau. Casa dels Patos, Jesús Pobre.


Aquesta foto la veig fer l'altre dia amb la molt bona gent de Riuraus Vius. Varem anar a la partida de l'Alqueria de Colomer (una casona antiga restaurada preciosa, dona autèntica enveja el seu propietari). Prop d'aquesta hi ha la Casa dels Patos, una antiga casa de camp amb un riurau del qual jo destacaria els seus pilars amb el fuste octogonal d'aristes rebaixades (de la definició exacta s'encarregarà altre becari, Josep).
Hem començat el projecte de catalogació de diversos riuraus de les comarques de La Marina Alta (bàsicament J.Pobre, Orba i Pedreguer) i a mi m'ha tocat La Safor i la Vall d'Albaida, ja que en la nostra comarca per desgràcia solem parlar més de runes de riurau que de riuraus sencers.
La setmana ha sigut molt prolífica, amb entrevistes a Vicent Mahiques, alcalde del Real e historiador, Casimir Romero, excel-lent company que em va mostrar els riuraus de Terrateig, Federico Artés, del Vernissa, que ha recopilat atifells i eines de la pansa mostrades al Porrat del Raval al costaet de ma casa, i molta més gent de Terrateig i Montixelvo que m'han ajudat a anar vetebrant aquest projetcte amb tant encant de conservar una part molt ressenyable del nostre patrimoni (que per cert ací a nivell comarcal ens alegrem del naixement d'un associació nova, Arc de Punt i Mig).
La propera setmana, més fotos e informació sobre la Vall d'Albaida i l'aniversari de Riuraus Vius